Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony bukiet z sosem winegret

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 15 dag
Kukurydza z Puszki 1 op
pomidor 2 szt
ogórek 2 szt
papryka 1 szt
oliwki czarne 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
ocet balsamiczny 2 łyżki
sos chili 1 łyzka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony bukiet z sosem winegret

1. Liście sałaty opłucz, osusz. Kukurydzę osącz. Ogórki pokrój w półplasterki, a pomidory na kawałki. Paprykę oczyść, potnij w paseczki. Sałatę porwij na kawałeczki. Rozdrobnione warzywa, kukurydzę i oliwki wymieszaj w salaterce. Zioła opłucz, posiekaj.
2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Ocet balsamiczny wymieszaj z czosnkiem, solą i pieprzem.
3. Gdy przyprawy rozpuszczą się, dodaj sos chilli, a następnie dolej oliwę. Ubijaj trzepaczką ok 3 min. Sos połącz z ziołami. Polej nim sałatkę przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 31.07.2012 20:33
zjadłabym na koalcje:0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak