Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fusilli z sosem piniowo-kolendrowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fusilli 50 dag
kolendra świeża 5-6 dag
oliwa 125 ml
ząbki czosnku 2 szt.
orzeszki piniowe 2 łyżki
sól
marchewka 25 dag
cukinia 50 dag
parmezan 6 starty

Przepis i sposób przygotowania na: fusilli z sosem piniowo-kolendrowym

Przygotuj sos: Kolendrę zmiksuj z oliwą, czosnkiem i orzeszkami pinii, dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty ser i wymieszaj.
Marchewkę i cukinię pokrój w cienkie, ale szerokie wstążki.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie o 2 minuty krócej, niż podano na opakowaniu, dołóż warzywa i razem gotuj jeszcze 2 minuty. Wszystko odcedź i z powrotem włóż do garnka. Wlej sos i, mieszając, szybko podgrzej na dużym ogniu. Jeśli trzeba, dopraw solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 19.07.2012 19:42
To musi być pyszne :)
Zoso 05.09.2011 21:21
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak