Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1 kg.
mąka 20 dag.
masło 10 dag.
cukier 10 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ

Z mąki, posiekanego masła i cukru zagnieść energicznie ciasto.
Śliwki oczyścić, przekroić na połówki, wyjąć pestki, ułożyć na posmarowanym i położonym w blasze papierze do pieczenia. Na owoce pokruszyć ciasto.
Piec pół godziny w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 28.09.2012 13:30
super
maciek7 27.04.2012 20:37
pyszne
Marcin37 13.12.2011 17:49
uwielbiam
ElizaT 02.09.2011 11:13
musi chyba dobrze smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak