Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba miętus marynowany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miętus 1,5 kg
sok z cytryny 1 łyżka
sól
olej do smażenia
estragon 4 gałązki
majeranek
rozmaryn 4 gałązki
marynata
ocet 2 szklanki 6% octu
Cynamon cały Prymat 1 kawałek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 4 szt
cukier szczypta
sól 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: ryba miętus marynowany

Gotujemy ocet z wodą i przyprawami i trzymamy na małym ogniu 10 min i studzimy.Sprawioną rybę filetujemy myjemy i suszymy i kroimy w plasterki a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i lekko solimy,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju,wyjmujemy na papierowy ręcznik.Ostudzoną rybę układamy warstwami do słoika każdą warstwę przekładamy estragonem bazylią majerankiem i rozmarynem i zalewamy zimnym octem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.09.2011 00:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak