Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czereśnie w galaretce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
porzeczki 1/2 kg
cukier 1 szklanka
miód 1/2 szklanki
cynamon Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: czereśnie w galaretce

Porzeczki oczyszczamy i przecieramy przez sito,gotujemy wodę z dodatkiem cukru cynamonu i gozdzików,dodajemy porzeczki i miód,wszystko razem gotujemy.Czereśnie myjemy i drylujemy dodajemy do gorącego syropu i gotujemy ponownie.Słoiczek wyparzamy wkładamy galaretkę szczelnie zamykamy i pasteryzujemy ok 5 min.Galaretka jest gotowa do jedzenia po kilku godzinach od wystygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 26.08.2011 10:25
pyszniutkie
halinka1011 28.04.2011 08:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak