Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

perliczka z imbirem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

perliczka 1 kg
słonina 10 dkg
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny
sól
masło 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: perliczka z imbirem

Tuszkę perliczki myjemy nacieramy solą,oliwa mielonym imbirem i skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 2 dni w chłodne miejsce.Następnie szpikujemy słonina i pieczemy 80 min 1 180 stopniach w piekarniku.Po upieczeniu robimy kilka nacięć nożem na piersiach i nogach i napełniamy powstałe kieszenie przyrządzonym masłem imbirowym.Podajemy z ziemniakami i sałatka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.07.2011 22:27
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak