Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś na szpinaku z pieczarkami i mozzarellą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 70 dkg
szpinak mrożony 50 dkg
pieczarki 50 dkg
mozarella 35 dkg
śmietana 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
przyprawa płynna włoska 2 łyżki
sok z cytryny
masło 3 łyżki
parmezan starty 1 łyżka
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
cebula 1 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś na szpinaku z pieczarkami i mozzarellą

Rybę kroimy na średniej wielkości kawałki,skrapiamy sokiem z cytryny solimy i odstawiamy do schłodzenia na godzinę.W rondlu rozgrzewamy łyżkę masła,dodajemy szpinak i podgrzewamy mieszając aż się zarumieni,następnie dodajemy przyprawę w płynie,śmietanę a gdy zacznie się gotować wrzucamy parmezan i zmiażdżony czosnek.Gdy połowa płynu odparuje doprawiamy solą,pieprzem i otartą gałką muszkatołową.Na maśle szklimy cebulę.W garnku topimy łyżkę masła wrzucamy obrane umyte i pokrojone w plastry pieczarki doprawiamy solą i dusimy aż prawie cały płyn odparuje.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem wykładamy szpinak na szpinak kawałki ryby a na koniec pieczarki.Zapiekamy 15 min w 200 stopniach i posypujemy mozzarellą i zapiekamy jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.04.2011 10:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak