Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa (mrożona) 1 kg
olej sojowy 1 łyżka
boczek wędzony 15 dkg
śmietana gęsta 1/2 szklanki
sól
cukier
szczypiorek posiekany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z boczkiem

Zamrożoną fasolę płuczemy i wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem oleju,soli i łyżeczki cukru i gotujemy do miękkości.Boczek kroimy w słupki i lekko zarumieniamy .Ugotowaną fasolkę odcedzamy wykładamy na salaterkę obkładamy boczkiem polewamy śmietana i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak