Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg.
kapusta biała 1 kg.
kiełbasa śląska 1/2 kg
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Kucharek przyprawa uniwersalna
boczek 1/2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

do garnka włożyć kapustę kiszoną i poszatkowaną białą wlać odrobinę wody i gotować,kiełbasę i boczek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni z odrobiną tłuszczu i dodać do gotującej się kapusty dodać ziele angielskie,maggi,kucharka,pieprz wymieszać i gotować do miękkości pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie osolić jeśli trzeba wymieszać i jeszcze chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.04.2013 09:35
bigos ,zawsze na czasie
IKrakowianka 03.01.2012 19:23
pycha
Monika193
Monika193 30.12.2011 15:49
świetny bigos Mirosławo, tak trzymaj!
angelusia111 21.11.2011 16:05
Dla mnie też pycha, ja też dodaje koncentrat.
Angelika10 18.07.2011 22:14
Dla mnie pyszny.
Wafelek2601 24.05.2011 08:04
pyszny ten bigosik
Henryka2 27.04.2011 23:16
Apetyczna, ale kapustka nie bigos! Do prawdziwego bigosu trzeba dodać więcej gatunków wędlin i mięs i NIGDY nie dodaje się koncentratu pomidorowego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak