Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z kaszy w sosie grzybowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 25 dkg
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
grzyby suszone 4 dkg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
Majeranek suszony Prymat
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 3 szt
przyprawa do zup
czosnek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z kaszy w sosie grzybowym

Kaszę jęczmienną gotujemy na sypko a gdy ostygnie przepuszczamy przez maszynkę razem z obrana cebulą z ugotowanymi grzybami i czosnkiem.Do masy dodajemy jajka trochę tłuszczu,majeranek i mąkę ziemniaczaną i tartą bułkę.Wszystko dokładnie wyrabiamy i formujemy podłużne zrazy.Zarumieniamy je na tłuszczu,zalewamy sosem grzybowym i dusimy chwilę na małym ogniu.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.05.2012 09:11
mmmm kaszę lubię:))
jola1508 02.02.2012 10:56
pychotka
Grazyna0211 29.08.2011 08:39
kasza i grzyby pyszne danie!
Ewelina38 06.05.2011 21:22
pychota, uwielbiamy i kaszę i grzyby pod każdą postacią a więc idealne danie dla mnie i mojej rodziny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak