Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penn rigate z fasolka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu rurki 25 dag
fasolki szparagowej 20 dag
cebula 1
ostrej papryki strączek
oliwy lyzeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: penn rigate z fasolka

makaron ugotować al dente ,fasolke wrzucić do wrzacego bulionu gotowac 20 min osaczyc na sicie (bulionu nie wylewać ) obrana cebulę pokroić w drobną kostkę .papryczkę przekroić oczyścić z gniazda nasiennego , drobniutko posiekać i razem z cebulą zeszklić na rozgrzanej oliwie dodac fasolke ewentualnie pokroic ja na mniejsze kawałki i makaron starannie wymieszacwlac 2-3 lyzki bulionu przyprawić danie do smaku sola i pieprzem .posypać tartym parmezanem:)pychotka polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 06.02.2012 22:17
uwielbiam makaronik
joanna77 04.05.2011 13:52
ciekawy przepis
Dorota59 02.05.2011 10:29
no fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak