Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
pieczarki 8-10 sztuk
natka pietruszki 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
cebula 1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
jajko 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami

Schab pokroić w plastry, rozbić, zamarynować w przyprawie do mięsa wieprzowego, soli, pieprzu i czosnku wg uznania. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć przyprawić Kucharkiem, natką pietruszki. Na porcji schabu ułożyć farsz z pieczarek, zwinąć mięso i spiąć wykałaczkami. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 28.01.2012 18:12
mniam
Dorian 11.12.2011 18:39
pycha
bursztynek 15.06.2011 23:51
fajny pomysł z farszem pieczarkowym
kate.500 05.05.2011 00:10
Wyglądają super apetycznie...
marchewka 04.05.2011 23:35
super, dużo pieczarek, ja robię z mniejszą ilością. ale muszę spróbować te wg Twojego przepisu
Misiek1 28.04.2011 14:46
Super roladki!
MAŁGORZATA108 27.04.2011 21:17
Aż się chce spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak