Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 20 dag
szpinak świeży 12 listków
jajko 8 szt
mąka pszenna 4 łyżki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
filet z indyka 20 dag wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ze szparagami

1. Szparagi oczyść, odetnij twarde końce. Pędy zwiąż w pęczek, ustaw w wysokim garnku główkami do góry. Zalej lekko osoloną wodą z dodatkiem szczypty cukru. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok 15 min. Wyjmij, wystudź, potnij na kawałeczki. Liście szpinaku opłucz, osusz. Filet z indyka potnij w kostkę.
2. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj z żółtkami oraz mąką. Przypraw solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wylej masę omletową. Ułóż na niej kawałki indyka, szparagów oraz liście szpinaku. Smaż, aż masa się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdzislawa2 30.12.2011 12:01
ekstra
MAŁGORZATA108 27.04.2011 21:25
Warty wypróbowania.
Sylwia88 27.04.2011 19:47
uwielbiam szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak