Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak po szlachecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
Kurczak pieczony 30 dag
wędlina 15 dag
chrzan 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak po szlachecku

1. Ciasto francuskie zostaw na 10-15 min w temp pokojowej. W tym czasie jajka na twardo (obrane ze skorupki) oraz wędlinę i pieczonego kurczaka potnij w drobną kostkę. Wymieszaj z chrzanem oraz posiekaną natką. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
2. Ciasto podziel na 2 płaty. Jeden ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Rozłóż na nim przygotowany farsz. Przykryj drugim płatem ciasta. Mocno zlep brzegi kulebiaka.
3. Wierzch posmaruj rozmąconym surowym jajkiem. Piecz ok 25 min w temp 235 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.12.2013 10:57
same pyszności
fotoviderek 25.08.2013 09:17
Fajne danie :)
miki47 07.10.2012 13:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak