Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane rulony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8 szt
łopatka pieczona 50 dag
przecier pomidorowy 1 op
Kukurydza z Puszki 1 op
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
czosnek 2 ząbki
żółty ser 10 dag
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane rulony

1. Pieczone mięso drobniutko posiekaj albo zmiel w maszynce. Dymki (białe części) oczyść i pokrój w kostkę.
2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, zeszklij na oleju. Dołóż mięso. Dodaj przecier, dymki i osączoną kukurydzę. Gotuj kilka minut. Przypraw.
3. Farsz rozsmaruj na naleśnikach. Zwiń. Rulony ułóż w żaroodpornym naczyniu. Posyp grubo startym serem. Zapiekaj ok. 15 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 07.03.2014 17:36
mniaaaam:)
Beata23 06.12.2012 09:10
musi być dobre
alaaa 17.06.2011 16:19
z pewnością wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak