Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wędzona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
czosnek
woda
cukier 2 łyżki
majeranek
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wędzona

Szynkę nakłuwamy i w otworki wciskamy ząbki czosnku. Z wody, soli peklowej, cukru, majeranku przygotowujemy solankę. Szynkę całkowicie umieszczamy w wodzie , przykrywamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na około 5 dni.Zapeklowaną szynkę wyjmujemy z wody przekłuwamy hakiem i umieszczamy w wędzarni. Wędzimy około 5 godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.08.2013 10:59
swojska najpyszniejsza
jeta72 12.04.2013 14:17
oj zjadłabym z przyjemnością :-)
traktorek 07.06.2012 22:14
fajne
jasiek 21.09.2011 23:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak