Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowa z kotlecikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 350 g
fasolka czerwona 1 puszka
kukurydza 1 puszka
pieprz do smaku
ocet winny 5 łyżek
mięso mielone 300 g
cebula 2 szt
oliwa 6 łyżek
jajko 1 szt
olej 3 łyżki
sól do smaku
bułka czerstwa 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowa z kotlecikami

Mięso zagnieść z 1 posiekaną cebulą, posiekaną natką, jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, solą i pieprzem.Uformować małe kotleciki, usmażyć na oleju.Wymieszać osączoną fasolkę i kukurydzę, poszatkowaną drobno kapustę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz podzieloną na cząstki pozostałą cebulę.Polać warzywa sosem z octu winnego roztartego z solą, pieprzem i oliwa.Podawać sałatkę z kotlecikami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 19.06.2011 08:14
fajne
Krystyna32 17.06.2011 19:49
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak