Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z białą kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowa 300 g
mąka 100 g
drożdże 40 g
mleko 3\\4 szklanki
kapusta biała 300 g
papryka czerwona 1 szt
olej 4 łyżki
cebula 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z białą kapustą

Wymieszać obydwa rodzaje mąki. Dodać drożdże rozpuszczone w letnim mleku, wlać 3 łyżki oleju, oprószyć szczyptą soli.Zagnieść gładkie ciasto, uformować kulę. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na reszcie oleju.Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Dusić pod przykryciem przez 15 minut przez 15 minut. Przyprawić przyprawą curry, sosem sojowym i pieprzem - farsz musi być dość pikantny.Ciasto ponownie wyrobić, rozwałkować na grubość 0,5 cm i radełkiem wykroić kwadraty o boku 10 cm. Nałożyć farsz, skleić brzegi, posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec pierożki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 14.06.2011 14:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak