Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ze słonecznika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonecznik łuskany 150 g
sól do smaku
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ze słonecznika

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby przykryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.07.2011 21:45
właśnie dla takich przepisów warto jest mieć blender
Iwona45 29.05.2011 08:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak