Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniakowe łazanki z zielonym groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 500 g
groszek konserwowy 1 szt
masło 2 łyżki
olej 3 łyżki
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniakowe łazanki z zielonym groszkiem

W rondlu stapiamy masło, mieszamy je z mąką. Do takiej jasnej zasmażki przekładamy groszek wraz z zalewą, starannie całość mieszamy i zagotowujemy.Przyprawiamy do smaku solą i cukrem.Boczniaki myjemy osuszamy, kroimy na kwadraty lub w romby ( aby wyglądem przypominały łazanki).Cebulę obieramy, kroimy w niezbyt grubą kostkę.Na patelnię z rozgrzanym olejem delikatnie wkładamy boczniaki i cebulę - smażymy, mieszając 8 - 10 minut, po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Następnie przekładamy do rondla z groszkiem, mieszamy z zieleniną i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.Podajemy na gorąco z ryżem lub makaronem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 26.09.2011 17:47
super
Ania67 07.07.2011 13:57
Dla mnie bomba:)
Dorota59 27.04.2011 16:12
ale fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak