Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

5.0
(148)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 700 gram
kapusta pekińska 2 szt
ryż 200 gram
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
woda 2 szklanki
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Mięso zmielić,cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu pod koniec dodać posiekany czosnek.Ryż ugotować o osolonej wodzie na pół twardo.Z mięsa,ryżu i cebuli z czosnkiem zrobić farsz,wszystko dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem.Od kapusty oddzielić liście i blanszować w wrzątku ok 3 minuty.Zawijać porcje farszu w liście kapusty pekińskiej i ciasno układać w garnku.Rozpuścić w 2 szklankach wody przyprawę do dań i podlać gołąbki,dusić na wolnym ogniu ok 1 godzinę od zagotowania.Można podawać z sosem pomidorowym.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 31.07.2013 09:32
nie robiłam jeszcze z kapusty pekińskiej- fajna wersja
m1monika 09.05.2013 10:47
smaczne :-)
kate.500 28.03.2013 19:40
pyszne golabeczki
Łukasz15 11.09.2012 19:24
Pyszne
Papryczka 04.06.2012 21:38
super pomysł
Wacław 20.01.2012 09:39
z pekińskiej jeszcze nie jadłem !
gacopierz23 04.01.2012 10:24
nasze ulubione danie, muszę spróbować z pekińską
Jaheira11 21.12.2011 16:42
lubię gołąbki
olkaaa 18.12.2011 11:57
extra
Mariusz10 06.12.2011 22:01
znakomite
barbara11561 22.11.2011 09:51
pyszne
anemon 02.10.2011 08:43
Świetny pomysł, ja kapustę pekińską głównie do surówek stosuję, a tu proszę, mogą być gołąbki.
Beatris 29.08.2011 10:11
Jeszcze takich nie robiłam i już żałuję.
caroline1983 18.08.2011 12:55
Robiłam juz różne wersje ale z pekinka nie próbowałam
Elżbieta17 07.07.2011 10:51
Jeszcze takich nie robiłam, muszę wypróbować ten przepis:)
owca441 03.07.2011 18:54
jeszcze takich nie jadlam
owca441 03.07.2011 18:54
jeszcze takich nie jadlam
smakoszek 30.06.2011 18:05
Pyszniutkie:)
ewelina/bunia 09.06.2011 10:04
pycha
Dorota59 02.06.2011 11:49
bardzo lubię gołąbki, ale z pekińskiej nie robiłam
kuklik 26.05.2011 15:43
nigdy nie gotowałam pekinki
Krystyna32 26.05.2011 08:19
super
Ania67 19.05.2011 23:00
świetne
Patrycja33 14.05.2011 15:30
ciekawe nikt z moich rodziny nie robi z pekinki a muszą być równie pyszne
mirosława4 04.05.2011 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak