Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orientalna ryba z bambusem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 80 dag
seler korzeniowy 1 szt.
seler naciowy 1 łodyga
cebula biała 1 szt.
olej
ananas w puszce 2 krążki
pietruszka 1 szt.
marchewka 2 szt.
pędy bambusa z puszki 1/2 puszki
curry 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 mała sztuka
mąka 5 łyżek
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: orientalna ryba z bambusem

Filety rybne posyp solą, pieprzem i curry. Obtocz w mące, usmaż na oleju. Ostudź.
Cebulę posiekaj. Marchewki, seler korzeniowy i pietruszkę zetrzyj na tarce. Seler naciowy, pędy bambusa i krążki ananasa posiekaj.
Wszystkie warzywa i ananasa podsmaż na oleju. dodaj koncentrat pomidorowy, posyp curry, przypraw. Wymieszaj, duś do miękkości. Podawaj z rybą na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.10.2011 12:00
fajny przepis
Krystyna32 27.04.2011 15:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak