Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos popularny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2000 g
kapusta biała 1500 g
kiełbasa zwyczajna 500 g
cebula 200 g
mąka przenna 60 g
tłuszcz 150 g
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku
boczek wędzony 325 g
wieprzowina 750 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: bigos popularny

Ugotować oddzielnie kapustę kiszoną i kapustę białą pokrajaną w grubą kostkę.Mięso i boczek udusić wraz z cebulą do miękkości po czym pokrajać w kostkę i dodać do połączonej kapusty kiszonej i białej.Kiełbasę obraną ze skórki pokrajać w plastry i przesmażyć na tłuszczu.Wszystkie składniki połączyć razem,dodać pieprzu,przecier pomidorowy,podprawić zasmażką,dokładnie wymieszać i poddusić.Podawać z pieczywem lub ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak