Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
marchewka 1 szt
por 15 dag
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny 2 łyzki
oliwa 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z warzywami

Pstrąga umyć, wypatroszyć, posolić i popieprzyć, odstawić na 15 minut, w tym czasie pokroić marchewkę i pora w plastry, wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami, odstawić do przegryzienia smaków.
Folie aluminiową posmarować oliwą, ułożyć pstrąga i obłożyć warzywami( można dodać inne według uznania, np. kapuste, cukinię)
Zawinąć folię i piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku około 40 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 15.01.2012 18:51
lubię
Mysiunia 07.07.2011 14:14
lubię pstrąga, ale nie chcialabym dostać takiego w całości na talerzu:) co nie zmienia faktu, że na pewno jest bardzo smaczny:)
MAR3STA 27.06.2011 23:45
fajnie wygląda!
Anna141
Anna141 29.04.2011 08:11
obiad jak marzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak