Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wołowe zawijane z masą grzybową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1500 g
smalec 100 g
słonina 100 g
grzyby suszone 30 g
mąka 80 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe zawijane z masą grzybową

Grzyby suszone umyć,namoczyć i ugotować.Słoninę pokrajać w paseczki.Umyte mięso pokrajać na porcje,starannie zbić tłuczkiem i formować na kształt koła.Ugotowane grzyby posiekać,cebulę pokrajaną w drobną kosteczkę przesmażyć na złoty kolor,połączyć z grzybami,dodać soli i wymieszać.Na każdą porcję mięsa nakładać masę z grzybów i cebuli,pasek słoniny i ciasno zwinąć w rulonik.Spiąć igłą kucharską,obsmażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem na złoty kolor i przełożyć do garnka.Podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak