Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycel cielęcy po wiedeńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 12 szt
smalec 100 g
masło 100 g
sól do smaku
cielęcina bez kości 1120 z udźca
Bułka tarta klasyczna Prymat 170 g

Przepis i sposób przygotowania na: sznycel cielęcy po wiedeńsku

Umyte i oczyszczone dokładnie z błon mięso pokrajać w poprzek włókien na skośne kawałki.Lekko zbić zwilżonym tłuczkiem i formować owalne sznycle około 1cm.Brzegi wyrównać nożem,a powierzchnię wygładzić.Przygotowane sznycle lekko posolić,zanurzyć w rozbitych(2szt)jajach i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym-tłuszczu.Podawać natychmiast po usmażeniu z ułożonym na wierzchu jajkiem sadzonym,kawałkiem surowego masła i plasterkiem cytryny z ziemniakami lub koszyczkami z ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 30.03.2012 19:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak