Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sola filety
sok z cytryny
szpinak
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
banan
śmietana
ser starty

Przepis i sposób przygotowania na: Sola zapiekana

Rybę pokropić sokiem z cytryny.Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć ugotowanym szpinakiem , przyprawić gałką muszkatołową i posolić.Kawałki ryby zrolować , ułożyć na szpinaku , przyprawić solą i pieprzem .Piec 7 minut w temp. 180 stopni .Obrany banan pokroić w plasterki. Na rybie ułożyć plasterki banana , zalać śmietaną wymieszaną z tartym serem i zaoiec kolejne 7 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak