Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z ziemniaków z dodatkiem kiełbasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
cebula 1-2 szt
olej 1 łyżka
kiełbasa krakowska 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z ziemniaków z dodatkiem kiełbasy

Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką, jajkiem, posolić. Wodę zagotować z solą. Do wrzątku wkładać łyżką porcje ciasta, gotować kilka minut po wypłynięciu, odcedzić. Cebulę i pokrojoną kiełbasę podsmażyć na oleju. Podać z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 09.06.2011 08:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak