Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurcze pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
bazylia
margaryna
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurcze pieczone

mięso myjemy. obrany czosnek kroimy w cienkie plasterki, lekko odnosimy skórkę na mięsie i ściśle układamy je na mięsie (pod skórką). następnie posypujemy całe udka przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym. wkładamy pół kostki margaryny listko laurowe, ziele angielskie, troche pieprzu, łyzeczke jarzynki i trochę suszonej bazyli. Pieczemy bez przykrycia 80-90 minut w temp 180*, co pół godziny polewamy mięso wytopionym tłuszczem, aby skórka była złocista.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.06.2011 21:52
extra
Małgorzata113 27.04.2011 09:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak