Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa
galaretka agrestowa
śmietana 30% 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy deser

galaretki rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wody każdą. Zieloną wlewamy do 1/4 wysokości stożkowego kieliszka lub pucharka. Śmietane ubijamy i miksujemy z rozpuszczoną w małej ilości wody zelatyną. układamy warstwe śmietany na stężałą galaretkę, wylewamy warstę galaretki czerwonej, a na koniec kolejną warstwę śmietany. Deser można jesć bezpośrednio z naszych pucharków, albo dla lepszego efektu mozna potrzymać chwile nad parą i wyjąć \'do góry nogami\' na talerzyk

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.02.2014 07:18
Super deser :)
ONY_za_kare 09.04.2013 13:02
ale pyszny deserek! taki jak lubię..
pajbek 07.11.2012 22:54
Pięknie podana kolorowa galaretka. Smak truskawki świetnie komponuje z agrestem, a bita śmietana świetnie go podkreśla.
Cukiereczek13 29.03.2012 19:38
fajnie wygląda :)
Małgorzata113 27.04.2011 09:24
świetny przepis
patusia 27.04.2011 08:59
Wygląda bardzo zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak