Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 40 dag
marchew 7 dag
pietruszka 7 dag
seler korzeniowy 7 dag
por 5 dag
cebula 10 dag
rosół warzywny 1 szklanka (kucharek)
olej 4 łyżki
ziele angielskie 5 ziaren
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z warzywami

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na połowie oleju. Na pozostałym oleju podsmażyć warzywa starte wcześniej na tarce o grubych oczkach, a cebule i pora pokrojone w plastry. Mięso i warzywa przekładamy do garnka, wlewamy rosół, dodajemy przyprawy i dusimy 40 min. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć przyprawy, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.05.2013 00:14
kurczak i warzywa bardzo smaczne
babajaga1969 14.10.2012 19:37
smaczne
Izabela28 13.04.2012 20:49
smaczne:)
anemon 17.05.2011 17:50
Bardzo smaczne połączenie kurczaka z warzywami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak