Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
rzeżucha 1 garść
rzodkiewki 1 pęczek
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzeżuchą

Marchwekę umyć obrać i pokroić w cienkie plasterki.Rzodkiewki. oczyścić, umyć i pokroić w plasterki, ogórek również umyć, obrać i pokroić w pasterki.Szczypiorek opłukać i posiekać, z rzeżuchą postąpić tak samo. Jajka obrać ze skorupek. Jedno jajek pokroić w plastry, drugie w ćwiartk.Warzywa wymieszaćze szczypiorkiem oraz jajkiem doprawić do smaku solą i pieprzem, polać oliwą z oliwek, wierzch sałatki obłożyć plasterkami jajka i posypać rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak