Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka galaretkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
galaretka różowa 1 szt.
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka galaretkowa

Jedna galaretke rozpuścić, wlać do formy i poczekać, aż stężeje. Żelatyne rozpuścić. Do śmietany dodać żelatynę i cukier, ubić i wylać na galaretkę. Jak stężeje wylać drugą galaretkę. Aby wyjąć z formy, należy formę zanuczyć w ciepłej wodzie, odwrócić i \"wyrzucić\" babke na talerz

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 10.03.2014 07:34
Piękna babeczka :)
romanrafal
romanrafal 23.02.2014 07:56
apetyczna babeczka
Dorian 17.09.2013 22:19
taki prosty pomysl, a taki ladny efekt
Ibag24 30.09.2012 09:11
hehe ale pomyślane :)
m1monika 09.07.2012 12:16
jaka fajna :-)
Rique 11.12.2011 22:09
swietnie wyglada
Tika4444 21.09.2011 19:57
ale super
ankaryba 16.09.2011 13:08
fajne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak