Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa do ciasta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna palma 1/2 kostki - troszkę mniej
cukier 5 łyżek
kakao 4 łyżki
gęsta śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa do ciasta

Margarynę rozpuścić, dodać cukier i kakao - gotować na małym ogniu aż cukier się rozpuści ciągle mieszając aby się nie przypaliła.
Jak lekko ostygnie dodać gęstą śmietanę i mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Polać cienkim strumieniem ciasto, bądź rozsmarować łyżką i udekorować posypką.

PYCHA :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 05.12.2013 23:32
muszę wypróbować Twoją polewę:)
Łukasz15 28.11.2013 21:31
Też tak robię
m1monika 12.11.2013 11:34
przydatny przepis :-)
adelajda 07.10.2013 16:41
smaczna polewa :)
Iwusia 25.09.2013 23:11
dobra polewa
Wafelek2601 11.05.2013 22:51
RObię podobnie
Pani Domu 12.03.2013 17:51
na pewno pyszna
IKrakowianka 06.02.2013 21:11
robię podobnie
berys18 27.01.2013 18:00
fajna polewa
dorotka0000025 28.12.2012 13:53
tez tak robie
pierniczkowo 24.09.2012 11:14
też taką robię:)
Ela15 06.08.2012 09:55
rewelacja
RenataZ-et 20.07.2012 22:29
najlepsza!
romanrafal
romanrafal 01.05.2012 08:10
bardzo dobra
Norgiusz 15.04.2012 07:07
swietna
caralajna 11.04.2012 15:05
robię podobną
dianix 03.04.2012 15:46
polewy do ciasta takze czesto robię
Anna152 05.03.2012 09:17
fajna
kate.500 29.02.2012 07:52
jaka slicznie czekoladowa...
mic 27.02.2012 20:56
także teraz czesto robię
Motorek 28.01.2012 11:15
pycha
Krystyna32 16.01.2012 15:50
extra
calliope 29.12.2011 14:46
świetna polewa :)
piotereq 02.12.2011 13:19
super
olkaaa 30.11.2011 07:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak