Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z kleiku ryżowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 1/2 szkl
masło 1/2 kostki
kleik ryżowy 1/2 torebki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kleiku ryżowego

Rozpuścić masło, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać masło, wsypać połowę kleiku, wymieszać. Ubić pianę z białek, wymieszać ją z ciastem, dodać resztę kleiku wymieszanego z proszkiem do pieczenia. Ciastka nakładać łyżką na papierze w pewnej odległości od siebie. Piec do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 21.08.2011 12:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak