Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek owsiano-bakaliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna ponad 1 szkl
cukier puder 1/3 szkl
margaryna 50 g
jajko 1 szt
sól szczypta
Nadzienie:
płatki owsiane 1 i 1/3 szkl
miód 2-3 łyżki
śliwki suszone kilka sztuk
morele suszone kilka sztuk
białko 1 szt
lukier
cukier puder
woda odrobina
śliwki suszone pokrojone na mniejsze cześci, do
morele suszone pokrojone na mniejsze cześci, do

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek owsiano-bakaliowy

Ze składników na ciasto wyrobić kruche ciasto. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkować i uformować mazurki (1 małe bądź 1 duży). Płatki owsiane wymieszać z miodem, surowym białkiem, miodem i suszonymi owocami. Przygotowane mazurki nafaszerować nadzieniem. Piec około 20 minut w 200 C. Po ostudzeniu polać lukrem i udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.05.2013 18:12
bardzo mi się podoba dekoracja, jest taka artystyczna :)
MAŁGORZATA108 26.04.2011 20:13
Fajniutki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak