Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegus z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
margaryna 25 dag
cukier 1 i 1/2 szkl
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mak 1 szkl
mleko 1 szkl
bakalie 1 opak
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Piegus z makiem

Mleko zagotować z margaryną i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką wymieszaną proszkiem do pieczenia. Wlać mleko z margaryną, wsypać mak. Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem. Dodać bakalie. Ciasto umieścić w formie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 27.07.2011 10:00
fajne
dorotka0000025 24.06.2011 09:45
mniam
aacaac 09.06.2011 08:38
ciekawe
annagebalska 07.05.2011 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak