Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka smażone w skorupce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 15 szt.
natka 2 pęczki
masło 2 łyżki
przyprawa kucharek
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: jajka smażone w skorupce

Jedno jajko odłóż, resztę ugotuj na twardo (nie dłużej niż 10 minut), ostudź. Nie obieraj, tylko każde jajko przekrój na pół, ostrożnie wyjmij białka i żółtka (staraj się nie pokruszyć skorupek).
Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Białka i żółtka posiekaj, połącz z natką, miękkim masłem i odłożonym jajkiem (farsz musi być dość ścisły). Przypraw przyprawą Kucharek i pieprzem ziołowym.
Farszem napełnij skorupki jajek. Wierzchy wyrównaj, posyp tartą bułką. Ułóż farszem do dołu i usmaż na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.08.2011 00:20
super
1j1o1l1a1 26.04.2011 15:01
podobne \"faszerowane\" robiłam...są ok :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak