Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pischinger z masą kakaową

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
kawa rozpuszczalna 3 łyżki
masło 1 kostka
Wafle okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pischinger z masą kakaową

Puszkę z mlekiem do garnka o gotować ok 1 godziny. Puszkę wyjąć i wystudzić. Wylać zawartość puszki i dodać kawę. Dokładnie wymieszać. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać powoli masę z puszki. Dokładnie utrzeć. Przełożyć wafle kremem, zawinąć w folię, obciążyć i odstawić na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 29.04.2012 14:43
super, choć brzmi egzotycznia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak