Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab wędzony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 5 kg
sól 20 dag
saletra 10 g
papryka 5 g
Pieprz czarny mielony Prymat 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Schab wędzony

Mięso nacieramy papryką pieprzem solą i saletrą wkładamy do kominkowego naczynia i odstawiamy w chłodne miejsce na ok2 tyg. Od czasu do czasu podlewamy wytworzonym sokiem. Po wyjęciu suszymy ok4 godz.a następnie wędzimy w zimnym dymie przez ok.tydzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak