Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kokosowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
krakersy 1 opak
masło 1 i 1/2 kostki
żółtko jajek 2 szt
wiórki kokosowe 3 opak
mleko 1 litr
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kokosowy

Przygotować masę. 2 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałą część mleka (1 ½ szklanki) wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka mieszając. Masę ostudzić, dodać do niej żółtka jaj, masło i wiórki kokosowe, zmiksować. W wysmarowanej masłem formie ułożyć warstwę krakersów, na niej masę, na wierzchu ułożyć krakersy. Torcik wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 11.06.2011 11:46
brzmi smakowicie
piotereq 08.05.2011 10:34
fajne
adam1f 03.05.2011 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak