Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4-5 szt
tłuszcz do formy do formy
jaja 4 szt
cukier 3/4 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami

Przygotować blachę. Jabłka umyć, obrać i pokroić na ósemki. Ubić białka dodać cukier, żółtka, ubijać dalej. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do blachy, na wierzchu ułożyć cząstki jabłek. Piec ok. 30 minut. Można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 08.03.2012 19:40
super
angelika14 05.01.2012 18:11
zapowiada się apetycznie:)
jogobella23 11.05.2011 08:48
super
Teresa19 28.04.2011 08:30
Biszkopt i jabłka, fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak