Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos niemiecki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
mąka pszenna
wywar drobiowo-wołowy
żółtko jajek
śmietana
cytryna
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos niemiecki

Wrzący wywar z kostką rosołową zagęścić zasmażką z masła i mąki, dodając roztrzepane żółtka ze śmietaną , powoli ciągle mieszając. Po zdjęciu z ognia do sosu wlać sok z cytryny , przyprawić solą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 29.08.2011 08:52
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak