Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z mięsem i kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 50 dkg
kapusta kiszona 2 kg
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
naleśniki 20-30 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z mięsem i kapusta

Mięso i kapustę gotujemy do miękkości (osobno). Po wystudzeniu mielimy w maszynce. Mieszamy razem mięso i kapustę i doprawiamy do smaku. Układamy na naleśnikach, zawijamy boki do środka i zawijamy w rulon. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z barszczykiem czerwonym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.11.2011 09:22
pyszne
aguus 26.04.2011 16:48
uwielbiam krokiety z każdym farszem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak