Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
jaja 4
olej 5 łyżek
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwa babka

Jajka cukier wodę i olej ubić. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i połączyć z masą jajeczną. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Formę do babki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Jasne i ciemne ciasto wlać na przemian do formy. Piec 50 minut w temp. 180. Udekorować polewą czekoladową lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 29.04.2011 18:35
super
patusia 26.04.2011 12:21
Pycha. Ja w tym roku zrobiłam ale w blaszce keksowej :)
ben-ka 26.04.2011 11:49
a ja w tym roku z kakao babki nie zrobiłam:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak