Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
sól 2 łyżeczki
masło 5-10 dag
ser żółty 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 1-2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
parówki 1-2 paczki
oregano 3-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście serowym

W misce mieszamy mąkę oregano sól i proszek do pieczenia. Dodajemy masło i ugniatamy widelcem. Wsypujemy ser. Mleko roztrzepujemy z jajkiem i 4/5 płynu wlewamy do miski i mieszamy. Ciasto zagniatamy z 2 łyżkami mąki.
Ciasto rozwałkujemy na grubość ok.0,5cm. i kroimy na kwadraty tak aby weszły nam parówki.Każdą część smarujemy pozostałą ilością płynu(mleko+jajko) układamy na nich parówki i zwijamy. Układamy na blasze na wierzch smarujemy jeszcze raz płynem i posypujemy serem żółtym by się przykleiło.pieczemy ok. 20min., aż się ciastko ze złoci. Najlepiej smakuje na ciapło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak