Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
spirytus 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 szklanka
tłuszcz do smażenia
pieczarki 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Wyrobić ciasto z podanych składników, aż będzie gładkie. Rozwałkować na grubość ok. 3-5 mm, ciąć na paski i formować faworki. Po usmażeniu posypać obficie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 22.04.2012 10:21
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak