Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 30 dkg
mleko 0,5 szkl
margaryna 10 dkg
mąka 0,5 kg
miód 1 łyżka
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórka kokosowe 3 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Wszystkie składniki mieszamy dokładnie aby nie było grudek. Wylewamy do blaszki i pieczemy przez ok 50 min. w temp 180*C. Gdy wystygnie ciasto kroimy w kwadraty. Przygotowujemy polewę czekoladową z: 30 dkg margaryny, 0,5 szkl. cukru pudru, 5 łyżek kakao, 0,5 szkl mleka. Obtaczamy kwadraciki w czekoladzie i wiórkach. Kokosanki zachowują świeżość ok 5 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 26.04.2011 10:12
Uwielbiam kokosanki!!
Małgorzata113 26.04.2011 08:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak