Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kukurydzy
Rozgrzać łyżkę oleju, nakładać małe porcje i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone układać na ręczniku kuchennym, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
UWAGA: placki lubią się przypalać.
Kukurydza z Puszki | 1 sztuka |
jajko | 1 sztuka |
mąka | 3 łyżki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 0,5 łyżeczki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 0,5 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
sól | do smaku |
olej do smażenia | 2 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: