Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 100 ml
cukier puder 2 lyzki
porzeczki czerwone 1 szklanka
wiórki kokosowe do ozdoby
biszkopty okrągłe 15
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.
serek homogenizowany 300 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: mini sernik na zimno

Smietane ubijamy na sztywno, dodajac do niej po trochu cukier puder. Powoli dodajemy serek, caly czas miksujac na wolnych obrotach. Zelatyne rozpuszczamy w 3-4 lyzkach goracej wody wody i dodajemy do masy serowej. W tortownicy ukladamy biszkopty i zalewamy masa serowa. Wkladamy do lodowki. Galarteke robimy wedlug przepisu na opakowaniu. Wkladamy do lodowki i czekamy, az nam zacznie tezec. Nastepnie porezczki ukladamy na serniku i zalewamy galaretka. Ponownie wkladamy do lodowki. Na koniec boki sernika obtaczamy w wiorkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.06.2012 07:27
fajny
ada12302 27.04.2011 21:54
bardzo lubię sernik na zimno
Misiabe 26.04.2011 10:15
super!!
eduszo
eduszo 26.04.2011 09:29
Musi byc pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak